Uns Vins de pel·lícula

bloc_31_vins_bigas_luna

Dintre de la seva política de portar producte exclusivament de proximitat,ecològic i de qualitat, Kviures ha trobat un nou col.laborador en els vins d’elaboració pròpia  Blanc Marí i Tinto Tierra del  cineasta Bigas Luna, coneix en aquest article aquests vins en profunditat , la seva nota de cata, les sensacions  què produeix i  la seva elaboració.

El Celler de Bigas Luna te 3 vins d’elaboració pròpia tots ells amb la DO Tarragona seguint un procès molt curós amb la terra i en sintonia amb l’espèrit de la terra del mediterrani i la forta influència que exerceix sobre el seu caràcter i els seus vins.

Vi Tinto Tierra Crianza 2009
Varietat merlot-tempranillo. De color robí-cirera de bona intensitat. En nas, aroma fina i complex, amb tons fruiters i minerals de qualitat, tocs especiats i record de fustes fines. Potència mitjana però amb notes de qualitat. En boca, molt ben equilibrat, cos mitjà i ajustada acidesa, tanins de bona qualitat, de fruita i de fusta, que li donen estructura i relleu, ben dotat de sabors, franc en aromes de boca, bona persistència.

Vi Blanc Marí 2011
Procedent de 2000 ceps de més de 40 anys d’una varietat en extinció autòctona de la província de Tarragona anomenada ‘Cartoixa marí’.
Varietat Xarel.lo. De color daurat pàl · lid. En nas, delicat i elegant, amb potència mitjana, notes de fruites madures, pètals de flor, lactis i almizclados. Molt bé evolucionat. En boca, cos mitjà, equilibrat i molt suau, bé de sabors, fresca acidesa, molt elegant en aromes, bona persistència, post – gust molt fi amb nítids aromes de fruita ben madura.

Vi Tinto Tierra 2011
Varietat Merlot-tempranillo: De color vermell cirera intens i viu amb apunts violacis. En nas, aromes de fruita frescos, francs i fins, és molt suggestiu, amb records de maduixes silvestres, nabius i groselles. Bona potència. En boca, molt bon pas, cos mitjà, viva i ben conjuntada acidesa, suau, amable, saborós, amb magnífic equilibri i sensació de frescor en el pas de boca, en el post gust dominen fins i frescos aromes de petits fruitetes silvestres madurs .