Una cervesa artesana i de la Terra

blog_cervesa_terra

Incorporem la cervesa Terra.

Fruit de la tradició i els costums neix aquesta cervesa artesana de Centelles que va sorgir d’una bonica història: l’amistat entre l’avi de Joan Sallent, un home de pagès i l’amistat en Romero, d’una una família de forners, que els va portar a somiar en crear un petit negoci artesà. Dues persones amb una mateixa aspiració, dos camins units per una passió. L’interès comú que ambdós sentien els va dur a emprendre aquest negoci, a crear Terra, un simple projecte amb grans aspiracions que demostra que la il·lusió, l’empenta i l’esforç converteixen una petita idea en una gran realitat. I ara aquest projecte el pots tastar a Kviures

Potenciar un projecte d’aquestes característiques es convertí en un dels seus objectius. L’artesania, en una de les seves aspiracions. Les peces del trencaclosques encaixaven a la perfecció. Sallent tenia experiència en la producció i Romero, en la formulació.

Fa un any i mig es van iniciar els primers passos d’aquest negoci. Amb una petita màquina al garatge de casa es va dur a terme la primera prova. Família, amics i companys es reunien per a realitzar tastets de cervesa.

Poc a poc el treball i la constància van anar donant els seus resultats. El producte va anar-se perfilant fins que, finalment, després de catorze produccions es va trobar la fórmula desitjada. La primera cervesa Terra va veure la llum. La petita màquina al garatge de casa es segueix utilitzant com a laboratori on es duen a terme les produccions provisionals que es traslladaran a Valls de Torroella a escala més gran i la segona fermentació.

Per a la producció de les cerveses s’utilitza el sistema d’elaboració tradicional amb un procés productiu quasi exclusivament manual. L’etiquetatge, la col·locació de les xapes, l’empaquetament i la distribució també es realitzen de forma totalment artesanal. Degut a aquestes característiques, el resultat obtingut porta inherent la personalitat de la marca.

La cervesa Terra és molt refrescant, amb un intensa olor floral que prové clarament del llúpol i que passa per damunt del suau gust de blat i maltes que l’acompanyen. Ideal per a prendre relaxadament o també acompanyant un bon formatge.