Rasoterra, una proposta gastronòmica vegetariana per aquestes festes

Plats saludables, plens d’imaginació i que trenquin amb el tòpic de les festes. El bistrot vegetarià Rasoterra, situat al cor del barri gòtic de Barcelona, ofereix un menú de Cap d’Any diferent i original amb un denominador comú: l’exquisidesa de combinar productes de proximitat amb una elaboració cuidada que dóna un gust molt personal. I saborós.

IMG_7280Obert el mes de maig de 2013, aquest restaurant, que també té plats i opcions veganes i sense gluten, és el resultat de la unió de tres socis que ja fa temps que es mouen en aquest sector i que han estat pioners en la introducció de l’Slow Food a casa nostra, aquella filosofia que pregona una nova manera de menjar, que preservi la cuina cultural i les bones pràctiques, on cada plat sigui una història i on la qualitat d’allò que es menja esdevingui primordial si l’objectiu és convertir l’acte de menjar en un acte social ple de plaer i estima.

“Nosaltres apostem sobretot per conèixer el producte i el productor”, explica Daniele Rossi, un dels tres socis fundadors. “Tampoc fa falta que tot el producte tingui certificació ecològica, però si que en valorem la qualitat i la proximitat i la manera com s’ha produit”. A vegades, però, aquesta proximitat és impossible: “nosaltres treballem molt amb algues, per exemple i les hem de portar de Galícia”, però la majoria són productes de la terra més propera. A Kviures els servim alguns d’aquests productes.

IMG_7295El menú de Cap d’Any inclou sis plats i postres, entre els quals destaquen exquisideses com crema de boniato i castanyes amb xips o trinxat d’espigalls i patates amb salsa de calçots. També hi ha un mar i muntanya però en una variant molt personal, feta amb una barreja d’algues i bolets en textures diferents. Una proposta agosarada, que ens van cuinar expressament per a Kviures, i que segur que agradarà als amants de la bona cuina i la cuina sana.

Al Rasoterra ho tenen clar: no calen grans pretensions, sinó que les bones combinacions, una elaboració cuidada i un bon producte de base poden fer les delícies de qualsevol. Les festes també són vegetarianes!