Pollastres de races autòctones

bloc_23_pollastres_autoctons

A KVIURES ja tenim disponibles pollastres de races Empordanesa i Penedesenca de criança ecològica gràcies als productors de Mas el Puig i Cal Trullàs, us avancem les carcaterístiques principals d’aquests pollastres de gran valor culinari.

El pollastre de l’Empordà es cria extensivament, en corrals amplis, i ofereix una carn d’alta qualitat. La raça Empordanesa té quatre varietats: blanca, rossa, vermella i blanc-i-rossa.
D’elles, la vermella és la que es destina a la producció de carn. Els pollastres se sacrifiquen a les 15 setmanes de vida, quan assoleixen un pes aproximat de 3kg.

El pollastre és una carn blanca, amb poc greix i fàcil de digerir.
Una característica que cal tenir en compte és que aquest greix es localitza sota la pell i, per tant, es pot eliminar fàcilment. Pel que fa a vitamines, destaca el seu contingut en àcid fòlic, que té un paper important en la formació dels glòbuls vermells, i la vitamina B3, fonamental per aprofitar l’energia dels aliments. A més, conté potassi, que contribueix al manteniment de l’equilibri dels líquids corporals, i fòsfor, necessari per totes les reaccions químiques del cos.

El pollastre Penedesenc es un au de raça catalana molt preuada en la gastronomia de plomatge,de potes negres i pell blanca, de creixement lent que es sacrifiquen a les 15-18 setmanes, criats a l’aire lliure amb una alimentació feta a base de cereals i lleguminoses. Donen una carn amb tot el gust i la textura, però tendra a la vegada, i en resulta així, sense cap mena de dubte, una de les millors carns de pollastre que es pot trobar al mercat europeu.