Ous del Mas, un negoci familiar portat amb estima

Una casa de pagès dedicada tota la vida a l’aviram. La possibilitat de muntar un negoci. I una família disposada a tirar endavant, i amb ganes, una idea: la venda d’ous ecològics procedents de gallines felices. Aquests són els ingredients que conformen la historia dels Ous del Mas, productor que distribuïm des de Kviures i que fa pocs dies vam visitar a la seva granja de Sant Celoni, per conèixer de prop l’entusiasme que hi posen.

SONY DSC

En Jaume Bosacoma és el tècnic agrícola que va muntar l’explotació fa un any i mig amb unes 600 gallines ponedores, però és principalment la seva dona, la Maria Armora, qui duu el dia a dia del negoci. Així començava l’aventura de passar de la producció reduïda i d’àmbit familiar a la de negoci per a escoles, restaurants i botigues de la comarca que confien en ells. I des que Kviures n’és distribuïdor, els Ous del Mas arriben també a restaurants de Barcelona i l’entorn, que en són ben fidels i on en Jaume a vegades hi treu el cap per veure com cuinen i quines receptes en surten: “de la mateixa manera que m’agrada que la gent vingui a veure la nostra granja, m’agrada també anar a veure els clients i saber com aprecien els ous que repartim i què se’n pot extreure”.

SONY DSCI és que segurament la paraula clau és “apreciar” el que un fa. En Jaume ho explica així: “ens agrada que les gallines visquin bé, siguin lliures, tinguin espai per córrer i gaudeixin d’un benestar”. Això és el que marca la normativa i ells ho fan amb gust: “perquè després això també es nota en el gust de l’ou, les propietats que té tenen a veure amb aquest benestar i l’alimentació que els donem a les gallines, així com la manca d’additius o de qualsevol medicament”.

La recompensa de tot plegat és la bona acollida: cada dia surten de 10 a 25 dotzenes d’ous. I sempre queden tots repartits. “No hem inventat res. Senzillament fem el que ens agrada”, conclou en Jaume.