Un tastet pel bo i millor de Santa Coloma de Gramenet

Un passeig per La Lluerna, La Rebotiga i Les Tannines

Santa Coloma, com mai l’havies tastat. Aquest podria ser l’eslògan de conjunt d’alguns establiments de Santa Coloma de Gramenet si proposéssim una ruta gastronòmica, al costat de l’eslògan actual que proposa l’Ajuntament per a les visites turístiques: “Santa Coloma, com mai l’havies vist”.

I és que al centre històric d’aquesta ciutat, una zona peatonal, d’edificis singulars i racons amagats, s’hi troben tres establiments, clients de Kviures, que aposten pel bo i millor de la terra, cadascun amb la seva variant i la seva particular manera de treballar. Poc coneguts encara pel turisme massiu, però ben apreciats per aquells que ja els han descobert. Es tracta del restaurant La Lluerna, del comerç-cafeteria La Rebotiga i del local de vins i caves Les Tannines. Tres negocis que s’omplen de qualitat. I omplen de gust els millors paladars.

SONY DSCEl restaurant La Lluerna (Rafael Casanova, 31) diposa d’una estrella Michelin. Al capdavant, Víctor Quintillà proposa una carta que s’adapta als productes de temporada i de quilòmetre zero. La qualitat com a base, presentada amb una simfonia de sabors i colors que donen el toc especial d’un xef amb una llarga trajectòria. Inclou una proposta de menú desgustació a un preu assequible, dins el qual podem trobar plats com “canelons de gall del Penedès rostit”, “melós de vedella ecològic” o “oliva Gordal farcida de campari amb taronja”. Un plaer per al paladar.

SONY DSCNo gaire lluny del restaurant, a un carrer paral·lel (Vistalegre, 9) trobem La Rebotiga, un comerç de productes ecològics que també ofereix servei de cafeteria. S’autodefineixen com un “espai lent”. I és que a dins s’hi pot xerrar i treballar tranquil·lament tot fent una una cervesa artesana, prenent un suc natural o un tros de pa de pessic casolà. S’hi troben productes ecològics i fins i tot tenen un espai per a criatures, plena de jocs i propostes. També té un espai amb llibres i per a possibles exposicions. Un lloc on el temps s’atura.

SONY DSCFinalment, al carrer de Sant Carles número 5, a la confluència amb el carrer Major, hi ha Les Tannines, una botiga de venda i tast de vins i caves catalans. Un projecte engegat el 2011 entre Cristina Martínez i Carmen Jiménez després de passar-se un any tastant vins i treient-ne una conclusió molt clara: no cal anar massa lluny per trobar les millor varietats. I és que a Les Tannines, totes les denominacions d’origen de casa nostra hi són presents. L’espai permet fer tastos i algun mos (tapes i plats del dia). I sobretot se’n pot sortir amb una bona recomanació de les seves propietàries.

Ja ho sabeu, a Santa Coloma a part de la ruta turística oficial podeu gaudir d’una ruta gastrònomica ben alternativa. I sana!