Ja tenim albergínia blanca

blog_alberginia_blanca

A partir d’aquesta setmana ja començarem a tenir albergínia blanca,una varietat què fins avui ha estat exclusiva dels petits horts amb un sabor delicat, una carn suau i melosa i agradable textura al paladar. La “blanca” té uns fruits abombats molt arrodonits i és el complement perfecte pels cuiners més exigents. Recollida dels horts del Pau al maresme i del baix llobregat, us la portem com sempre acabada de collir!

Diuen què fa un segle es va deixar de conrear de fet ha estat fora del circuit comercial, es tracta d’una varietat tradicional originària de la zona del Bages però nosaltres n’hem conegut a d’altres pagesos del Maresme i el baix llobregat què també l’han cultivat amb èxit aquest estiu i la portan cultivant des de fa temps.

El seu gust és més suau que el de l’albergínia negra, però la seva conservació és més complicada perquè madura més ràpidament. El 90% del seu pes és aigua, i això provoca que el seu contingut energètic sigui molt baix. L’altre 10% conté hidrats de carboni, fibra, proteïnes i sals minerals. Es compara amb un foie sense greix.

Ara és la temporada d’aquesta hortalissa, i per aquest motiu s’ha portat des de fa un temps a terme la replantació i la introducció als mercats i restaurants.