És temps per als productes de tardor

Carbassa, col, bròquil o bolets… amb l’arribada de la tardor arriben els productes d’aquesta temporada. I els plats que comencen a ser calents, amb estofats i cassoles amb suc on la vedella, el pollastre o el xai hi tenen el seu protagonisme.

carbassa1A kviures us oferim les millors verdures de tardor, collides al moment. I com que la natura és sàvia i sap que ara comencen els primers freds, les verdures acostumen a ser riques en vitamina A i C i minerals per estimular el sistema immunitari.

SONY DSCbolet camagroc_01Per exemple, la carbassa és una de les verdures que aporta gran quantitat de vitamina A, que cuida la vista, els ossos i prevé moltes infeccions. Si us agrada es molt bona al forn o feta en minestra. La col i la col-i-flor són en canvi ben riques en vitamina C i contenen un gran nombre de minerals i àcids grassos essencials. També el bròquil, de la mateixa família, és ric i baix en calories i totes aquestes verdures tenen efectes anticancerígens. Amb els primers freds aquestes dues verdures són ben bones bullides i amb un raig d’oli i la col és la gran protagonista del famós trinxat de la Cerdanya, plat calent que per aquestes dates ja es pot començar a cuinar.

Altres fruits de temporada són els bolets. N’hi ha de totes les formes i colors. Són tant bons per menjar sols com per acompanyar qualsevol carn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI si parlem de carns, ara és el moment de començar a treure la cassola i gaudir de les receptes que tenen el pollastre o la vedella com a protagonistes. A Kviures us podem servir les millors carns provinents de vaques que viuen en total llibertat, com la vedella de raça Bruna o la vedella de raça de l’Albera, dues carns molt saboroses, tendres i nutritives.També tenim dues races de pollastre de pagès criat amb estima, la raça Empordanesa i la Penedesenca, aquesta darrera en perill de desaparèixer i recuperada recentment.

Ja ho sabeu, a cada temporada, els millors productes!