Comença la temporada del tomàquet!

Us presentem les varietats de tomàquet d’aquesta temporada, totes de conreu ecològic i amb algunes varietats autòctones recuperades i d’altres de gran valor culinari.
Descobreix aquí les principals caracaterístiques de cadascuna de les varietats.

post_12_tomaquet_banya

TOMÀQUET POMETA
Tomàquet d’amanir, sense un punt d’acidesa. És una de les joies gastronòmiques del Maresme i el Baix Llobregat. Quan està madur presenta un color vermell intens sense taques ni solcs, mantenint una forma arrodonida. Molt plé i carnòs i d’un sabor exquisit.
Tot i ser una varietat autòctona, el fet de ser poc productiva davant de les actuals varietats híbrides de tomàquet, fa que malgrat que s’està recuperant des de fa pocs anys, encara avui sigui força desconeguda i amb una producció limitada.

post_12_tomaquet_cherry

TOMÀQUET CHERRY
Aquesta varietat dóna fruits en forma i mida semblants a la cirera (en anglès, “cherry”). Dins d’aquesta varietat, trobem els típics dels nostres mercats en forma esfèrica, de color vermell intens, és tracta però d’una varietat conreada ecológicament i per tan no son tan  esfèrics sinò més aviat ovoidals i en forma de pera i els podem trobar en diversos colors com el groc, el taronja, el vermell i el granat.

post_12_tomaquet_pometa

TOMÀQUET “DE BANYA”
És un tomàquet de carn preta i poques llavors però d’un gust extraordinari, tomàquet ideal per amanides acompanyat d’un bon raig d’oli d’oliva.