Coma Romà, vins ecològics per satisfer paladars exigents

IMG_0368Situats a Sant Pau d’Ordal, al Penedès, la família Guilera forma una nissaga de viticultors amb més de 700 anys d’història, amb una estimació per la terra i els seus fruits que els fan treballar d’una manera molt concreta. Els seus vins ecològics tenen una producció limitada i estan fets amb tota la cura dels productes exclusius i de gran qualitat.

Josep Guilera, membre d’aquest negoci familiar, ens va visitar al Fòrum Gastronòmic i amb ell vam descobrir el gust i la singularitat d’uns vins que recuperen tot un sistema tradicional de producció per extreure’n el bo i millor per als paladars més exquisits. “Intentem fer el vi amb el màxim respecte natural possible. No només acomplim el que marca el segell de la CCPAE, sinó que anem més enllà, intentant ser el màxim naturals possibles”, explica el Josep.

comaroma sequencia

Productors de tota la vida, fa poc més de cinc anys que van començar a elaborar la seva pròpia marca, Coma Romà, amb dues varietats de blanc (el xarel·lo autòcton de la zona), un rosat ull de llebre i un negre merlot.

L’aposta pel vi ecològic, explica el Josep, ha estat sempre així: “ens agrada respectar els processos i que el consumidor ho noti”. La seva producció és d’unes 10.000 ampolles per any i a banda de la distribució que en fa Kviures i de la que fan per la zona també dediquen una petita part a exportació per Europa.