Flor de Llúpol, un univers amb les millors cerveses

D’amants de la cervesa a professionals de la cata i degustació de tot un món de maltes, fermentacions i… llúpol, és clar, “l’ingredient clau però que tothom oblida”, explica Lorena Bazán, que juntament amb el seu company, Juanjo Figueroa, van obrir l’octubre de 2013 un espai molt especial per als més cervesers. I el nom no podia ser més clar: Flor de Llúpol.

SONY DSC Situada al número 4 del carrer Mateu Ferran, al barri de Sant Andreu de Barcelona, aquesta botiga amb zona de degustació comença a tenir una clientela fixa que ja confia en el bon olfacte (i gust!) dels seus propietaris, que després de cinc anys de tastar i degustar cerveses d’arreu (fins i tot in situ, viatjant a Anglaterra o Bèlgica…) van convertir la seva afició en una SONY DSCpassió i finalment en una professió. “Volem que la gent vingui a veure’ns, ens demani què busca i que surti d’aquí havent descobert la cervesa que millor li escau”, diu Lorena.

I és que es pot triar entre més de 150 referències, totes cerveses de qualitat, algunes d’importació i moltes artesanes. L’aposta és que puguin servir el bo i millor per a cada terra3perfil de persona, i més tenint en compte que a casa nostra la cultura és més vinícola que cervesera, “i això encara costa”, explica la Lorena: “la gent pot pagar preus molt alts pels vins, però encara no s’acaba d’entendre que una cervesa de qualitat té el seu preu”. I el seu toc especial, podríem dir.

SONY DSCPer anar entrant en aquest univers, Flor de Llúpol organitza cates, com la que es va fer aquest mes de juliol per presentar dues varietats de la cervesa artesana Terra, que Kviures serveix i que també es pot trobar a aquesta botiga. Des de l’explicació dels ingredients fins als passos de producció passant per la història de la mateixa empresa, un tast com aquest serveix per donar un valor SONY DSCafegit al producte i convèncer als que encara no creuen que la cervesa es mereix el seu lloc especial. Un producte que quan se’l comença a conèixer se’l redescobreix pels colors, sensacions i sabors diferents. I n’hi ha d’infinits.

A Flor de Llúpol la idea és poder transmetre tota aquesta experiència, a partir dels tasts i de la saviesa acumulada per la Lorena i el Juanjo. Així ho fan. I és que Flor de Llúpol ja s’ha fet un lloc entre els sibarites de la cervesa.