Arrenca la temporada del Tomàquet´13

bloc_40_tomaquet_pometa

Kviures comença amb força la campanya del tomàquet d´aquest any potenciant les varietats tradicionals i autòctones i oferin tambè alguna varietat més productiva per arribar a totes les propostes gastronòmiques.

Dintre les varietats més tradicionals destaquen el Llarg del Berguedà,una de le varietats  més valorades per el seu caràcter gustatiu és molt gustós,dolç i fa molt poca llavor.De forma allargada,irregular,i en ocasions presenta algunes estries a la part superior.

El tomàquet Rosa de Montserrat és una varietat molt apreciada en la cuina catalana,té una forma de carbassa amb un sabor dolç i refrescant, una pell cruixent i molt poca polpa. Tomàquet idoni per a les amanides,es una varietat poc productiva i difícil de trobar.

El tomàquet Cor de Bou,és possiblement,el nom més conegut però la varietat més desconeguda,ja que el veritable Cor de Bou es difícil de produïr i estèticament diferent al que trobem gran part de l´any.És un tomàquet de pell fina, molt molsut i amb poques llavors, i de gust dolç i sucós, característiques que el fan apte per assaborir-lo d’una forma ben senzilla: amb una mica de sal i oli de bona qualitat.

Altres varietats,tomàquet Caramba,tomàquet de Pera cherry,tomàquet de Branca,tomàquet de Pera…
Tots els nostres tomàquets provenen de les millors terres del Vallés Oriental i Occidental i del Maresme.